Pikkelysömör ellen Psoratinex: a megkérdezettek 55%-ánál már 2 hét után szemmel látható a javulás

Psoratinex néven évek óta elérhető Magyarországon is az ausztrál Dr. Michael Tirant pikkelysömör elleni krémcsaládja. A legfrissebb nyár végi felmérésük szerint a felhasználók, 55%-a már a használat első két hetében tapasztalta a tünetei enyhülését, és arányuk a negyedik hét végén már 80%-ra nőtt. A felmérés igazolja egy korábbi klinikai kutatás eredményét:  a Psoratinexet használó csoportban 86%-os volt a PASI szerinti javulás, míg a placebo kontrollcsoportnál csak 18%-ot tudtak kimutatni.

hirdetés

Pikkelysömör ellen Psoratinex: a megkérdezettek 55%-ánál már 2 hét után szemmel látható a javulás

Psoratinex néven évek óta elérhető Magyarországon is az ausztrál Dr. Michael Tirant pikkelysömör elleni krémcsaládja. Az Európában több helyütt Soratinex néven forgalmazott készítményt rendszeresen vetik alá klinikai teszteknek illetve fogyasztói elégedettségi felméréseknek.

A legfrissebb nyár végi felmérésben 171 ember vett részt, akik psoriasis vulgaris kezelésére használták a krémeket. Közülük 55% már a használat első két hetében tapasztalta a tünetei enyhülését. A kezelés megkezdésétől eltelt negyedik hét végén már 80%-ra nőtt azok aránya, akik észlelték a javulást. A javallott 6-8 hetes kezelés teljes időtartama végén csupán 10% volt azok aránya, akik nem tudtak pozitív változást igazolni.

Tényleg a Psoratinex hatott

Ez a friss felmérés visszaigazolja egy régebbi klinikai kutatás megállapításait. Katlein Franca amerikai bőrgyógyász még 2016-ban végzett kollégáival placebo-kontrollált vizsgálatot a Psoratinex hatékonyságának elemzésére. (1) A kutatásban plakkos psoriasisban szenvedő betegek vettek részt, akiket véletlenszerűen osztottak valódi és kontrollcsoportba. A készítményeket mindannyian átlátszatlan, egyforma csomagolásban kapták, így a kontrollcsoportnak fogalma sem volt róla, hogy egy ismert kozmetikai család termékeit kapta.

 

Miután letelt a nyolchetes kezelési időszak, a két kezelés közti különbség nyilvánvalóvá vált: a psoriasis súlyosságát mérő legelterjedtebb eszköz, a PASI (Psoriasis Area and Severity Index) mindössze 18%-os javulást mutatott a kontrollcsoport esetében. A Psoratinexet használó csoportban ezzel szemben a javulás 86%-os volt. Ezek után már bátran kijelenthető, hogy a Psoratinex hatóanyagai bizonyítottan enyhítik a plakkos pikkelysömör enyhe és középsúlyos formáját is! Természetesen ehhez elengedhetetlen a készítmények előírás szerinti használata és a kúra ajánlott időtartamának betartása.

A javulás mértéke objektív kritériumok szerint is jelentős

Arról is egy korábbi kutatás ad megerősítést, hogy a tünetek javulása nem csak esetleges, hanem valódi, számottevő regresszió tapasztalható, nem csak a beteg, hanem környezete által is visszaigazolhatóan. Jana Hercogová bőrgyógyász professzor és munkatársai által 270 ember bevonásával lefolytatott vizsgálatukban a psoriasis enyhe és középsúlyos formájában szenvedő pácienseket kezeltek az előírt 8 héten át. Eszerint a Psoratinex használatával a betegek 54%-ánál sikerült teljes tünetmentességet elérni, de a betegek további 27%-ánál is jelentős javulás mutatkozott. Az eredmények kortól függetlenül egységesek voltak, tehát gyerekek esetében ugyanolyan eredményes volt a kezelés, mint a felnőtteknél.

 

A Psoratinexet az idei és a tavalyi felmérésekben is a betegek 90%-a ajánlaná ismerősének, és hasonló arány vásárolna ismét a termékből a tünetek esetleges kiújulásakor is. A termék népszerűségének másik indoka, hogy a Psoratinex nem tartalmaz szteroidokat, így éveken át tartó rendszeresen visszatérő használata sem jár káros mellékhatással. Ez különösen fontos szempont a veleszületett betegségükkel évtizedeken át küzdő pácienseknél. A megkérdezettek kiemelik, hogy a Psoratinex használata és összetevői transzparens és megbízható forrásokból ismerhetők meg, a betegek esettanulmányai pedig kizárólag valódi emberek beszámolói. Manapság, mikor kétes forrásból érkező kínai csodaszerek természetes hatóanyagtartalommal hirdetik magukat, ugyanakkor titokban szteroidot is tartalmaznak, akkor fontos a megbízható, igazolt eredetű, és igazolt hatású Psoratinex a szakorvosok által ajánlható és betegek által elérhető kínálatban.

 Források:

(1)  K. Franca, J. Hercogova, M. Fioranelli, S. Gianfaldoni, A.A. Chokoeva, G. Tchernev, U. Wollina, M. Tirant, F. Novotny, M.G. Roccia, G.K. Maximov, T. Lotti: A European prospective, randomized placebo-controlled double-blind study on efficacy and safety of “dr.Michaels” (also branded as Soratinex) product family for stable chronic plaque psoriasis.  J. of Biological Regulators and Homeostatic Agents (JBRHA) 2016, Vol. 30, No 2 (S3) 9-14. (2016)

(2)    J. Hercogová, M. Fioranelli, S. Gianfaldoni, A.A. Chokoeva, G. Tchernev, U. Wollina, M. Tirant, F. Novotny, M.G. Roccia, G.K. Maximov, K. Franca, T. Lotti: A clinical examination of the efficacy of preparation of dr.Michaels (also branded as Soratinex) products in the treatment of psoriasis. J. of Biological Regulators and Homeostatic Agents (JBRHA) 2016, Vol. 30, No 2 (S3) 15-20. (2016)

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[245080] galéria

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.