hirdetés
hirdetés

A nyújtott hatóanyag-leadású dimetil-fumarát hosszú távú hatása sclerosis multiplexben: Az ENDORSE, egy randomizált, kiterjesztett vizsgálat időközi elemzése

Az 5 éves követés eredményei

A nyújtott hatóanyag-leadású dimetil-fumarát (DMF) a relapszáló-remittáló SM- (RRSM) betegek orális immunmoduláló terápiája. A két éven át tartó fázis III vizsgálatokban (DEFINE, CONFIRM) a DMF szignifikánsan csökkentette a klinikai és az MR-aktivitást, valamint biztonságossági profilja is elfogadható volt. Az ENDORSE a korábbi vizsgálatok 12 éves kiterjesztése a DMF hosszú távú hatásosságának és biztonságosságának megítélésére. A szerzők az 5 éves időközi elemzés eredményeit ismertetik.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.