hirdetés

Journal of Clinical Neuroscience

A 80 év feletti életkor nem jár nagyobb arányú vérzéses transzformációval a stroke trombolízisét követően

Az életkor nem trombolízis kizáró ok

A szöveti plazminogén-aktivátor (tPA, tissue plasminogen activator) 4,5 órás időablakon belüli intravénás alkalmazása az akut ischaemiás stroke kimenetelét kedvezően befolyásolja. A tPA-val kapcsolatos legtöbb randomizált és kontrollált vizsgálat a 80 év feletti betegpopulációt kizárta annak ellenére, hogy a stroke-adatbázisok szerint a betegek közel egyharmada kerül ki ebből a betegcsoportból. Ennek eredményeként, a 80 év feletti stroke-betegek esetében nem kellő mértékben tanulmányozott a tPA-kezeléssel kapcsolatos haszon és kockázat profil, ami az egyes országok közötti törzskönyvezési eljárások különbségeit is magyarázza.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
CA. Costello, BCV. Campbell, N. Perez de la Ossa, TH. Zheng, JC. Sherwin, L. Weir, P. Hand, B. Yan, PM. Desmond, SM. Davis
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.