hirdetés

A stroke-betegek számára nem szükséges az inaktivitás a stroke utáni első két hétben

Egy korai rehabilitációt végző stroke-centrum tapasztalatai

Az ajánlások szerint akut stroke-ot követően optimális esetben minden betegnek stroke-centrumba kell kerülnie, ahol mód van a szisztematikus kivizsgálásra, továbbá multidiszciplináris team által végzett korai és aktív kezelésre. Egyre több bizonyítékkal rendelkezünk arra nézve, hogy előnyös a beteg nagyon korai mobilizálása, ami már az ágyban megkezdődik a stroke utáni 24 órában. Ez lényeges eleme lehet az akut stroke-osztályon nyújtott kezelésnek, bár nagyobb vizsgálatok szükségesek az előnyök és veszélyek megbízható megítéléséhez.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
T. Askim, J. Bernhardt, A. Dahle Løge, B. Indredavik
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.