hirdetés

International Journal of Stroke

Az érrendszeri kockázat előrejelzése ischaemiás stroke miatt kórházi rehabilitációban részesülő betegek körében

Az INSIGHT regiszter adatainak elemzése

Az akut stroke utáni személyre szabott rehabilitációs terápia alapvetően fontos a funkcionális kimenetel javításában. Az egyéni funkcionális rehabilitációt azonban gyakran gátolják olyan tényezők, mint például az ismétlődő stroke vagy az egyidejűleg fennálló érrendszeri betegségek. A coronaria-betegség (CHD, coronary heart disease), perifériás artériás okkluzív betegség (PAD, peripheral arterial occlusive disease) és a nyaki verőér szűkülete gyakran későbbi vaszkuláris eseményeket (pl. myocardialis infarktus [MI], végtagi amputáció, ischaemiás stroke) vetít előre.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
C. Weimar, M. Siebler, T. Brandt, D. Römer, L. Rosin, P. Bramlage, D. Sander
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.