hirdetés
hirdetés

Szexuális medicina

Nemi úton terjedő fertőzések: a U.S. Preventive Services Task Force ajánlásai

 Az ajánlás kitér a fokozott kockázatú személyek hepatitisz B és szifiliszszűrésére, illetve a várandósok nemi úton terjedő fertőzéseinek szűrésére. Nincs elegendő adatunk az is­mételt szűrések optimális intervallumának meghatározásához. 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Karen C. Lee
a szerző cikkei

Dr. Quyen Ngo-Metzger
a szerző cikkei

Dr. Tracy Wolff
a szerző cikkei

Joya Chowdhury
a szerző cikkei

Dr. Michael L. Lefevre
a szerző cikkei

Dr. David S. Meyers
a szerző cikkei

Dr. Gaál Magdolna , PhD, egyetemi adjunktus, Szegedi Tudományegyetem, Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, Bőr- és Nemibeteg-gondozó Intézet
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[209297] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.