hirdetés
hirdetés

Szexuális medicina

Nemi úton terjedő fertőzések: a U.S. Preventive Services Task Force ajánlásai

 Az ajánlás kitér a fokozott kockázatú személyek hepatitisz B és szifiliszszűrésére, illetve a várandósok nemi úton terjedő fertőzéseinek szűrésére. Nincs elegendő adatunk az is­mételt szűrések optimális intervallumának meghatározásához. 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Karen C. Lee
a szerző cikkei

Dr. Quyen Ngo-Metzger
a szerző cikkei

Dr. Tracy Wolff
a szerző cikkei

Joya Chowdhury
a szerző cikkei

Dr. Michael L. Lefevre
a szerző cikkei

Dr. David S. Meyers
a szerző cikkei

Dr. Gaál Magdolna , PhD, egyetemi adjunktus, Szegedi Tudományegyetem, Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, Bőr- és Nemibeteg-gondozó Intézet
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[209297] galéria
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.