hirdetés

Akut myocardialis infarktus EKG-képe diabeteses ketoacidózisban

Egy 45 éves férfit, miután szobatársa eszméletlenül találta, a sürgősségi osztályra szállítottak. Az utóbbi napokban már tompultnak tűnt. Előző este hányingerről panaszkodott, többször hányt. Évek óta inzulindependens diabetesben szenvedett, melynek egyensúlyát gondos, naponkénti vércukor-ellenőrzéssel biztosította. Kórelőzményében sem ketoacidózis vagy hypoglykaemia, sem más diabeteses szövődmény nem szerepelt.Korábban rendszeresen alkoholizált, de többek szerint legalább hat hónapja felhagyott az ivással.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Mari Kamimura és E. William Hancock
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 3,2 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.