Generációs különbségek az egészségügyben
A különböző generációkhoz tartozó emberek értékrendje, kommunikációs stílusa jelentősen eltérő lehet. Ezt a szempontot fontos figyelembe venni az orvos-beteg kapcsolat során, az egészségügyi team tagjai közötti együttműködésnél, valamint az oktatásban is.
Az édesítőszerek élelmiszerekben történő felhasználásának szabályozása és a szabályozás háttere I.
Az édesítőszerek élelmiszerekben való felhasználása tudományos alapon kialakított szabályok szerint történhet, mégpedig csak olyan esetekben, amikor a felhasználás technológiailag indokolt, és a fogyasztó érdekét szolgálja, ahhoz az élelmiszerhez és olyan mennyiségben, amelyre engedély van.
Mik lehetnek a hazai COVID-19 mortalitás lehetséges összetevői?
Nem kétséges, hogy az orvostudomány területén napjainkban a legnagyobb megoldásra váró problémát a több mint két éve tartó COVID-19-pandémia jelenti. Jelen rövid közleményben a szerző a magyarországi COVID-19-járvánnyal kapcsolatos halálozás okait próbálja meg elemezni az egészségügyi ellátórendszer, illetve a hatósági-járványügyi intézkedések vonatkozásában.