hirdetés

Palpitáció sífutás közben

Egy 39 éves férfi sífutás közben hirtelen elgyengült és csaknem elájult.Tíz perccel később valamivel jobban lett, de szívverése változatlanul igen szapora volt, így a közeli klinikára vitték. Húszas évei elején már előfordult egy hasonló epizód; akkor azt mondták, jelentéktelen ritmuszavara van. Azóta évente 3-4 alkalommal érez gyors szívdobogást, de idővel megtanulta ezeket köhögéssel vagy Valsalvamanőverrel megszüntetni.
  A férfinak egyéb cardialis panasza nem volt. Voltaképpen feltűnően jó erőben volt. A fizikális vizsgálat során egészséges ember benyomását keltette. Vérnyomása 120/70 Hgmm, légzésszáma 18/perc, hőmérséklete 37 °C volt. Az egyetlen eltérés szapora, szabálytalan, körülbelül 160/perc frekvenciájú szívműködése volt. A periférián hozzávetőleg 90/perces pulzust lehetett számolni, a pulzushullámok teltsége jelentős változékonyságot mutatott.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

cikk[] galeria
Olvasói vélemény: 4,8 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.