hirdetés

Útkeresés – hozzászólás az egészségügyi informatika ürügyén

(Orvostovábbképző Szemle, 2017. február, 75. oldal és 2017. március, 61. oldal)

Átolvastam a lapban Dr. Oberfrank Ferenc „Útkeresés: az orvoslás céljai és az orvosi autonómia” és Dr. Kincses Gyula „Útkeresés II: az egészség és gyógyulás célszerű irányai” című írását. A két nagy ívű és a súlypontokat igen jól kiemelő munkához nem kívánok korrekciókat, megjegyzéseket fűzni – ha az alkotók ezeket a gondolataikat kívánták közzétenni, akkor ez szuverén joguk és felelősségük, ezt illik tiszteletben tartani. 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Simon Pál , PhD., ny. osztályvezető főorvos, Budapest
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.