hirdetés

Robotasszisztált részleges nephrectomia: a legújabb eredmények és technika

Részletes technikai leírás és összehasonlító elemzés

Vesesejtes carcinomában (RCC) hagyományosan a terápia fő célkitűzése a daganat eltávolítása, ezért az elmúlt években jelentős hangsúly helyeződött a teljes veseeltávolításra. Ugyanakkor a teljes veseeltávolítást követően jelentős morbiditást és mortalitást okoznak a krónikus veseelégtelenségből és kardiovaszkuláris eltérésekből adódó szövődmények. Ezzel magyarázható, hogy az Amerikai Urológiai Társaság legújabb irányelveiben és terápiás javaslataiban a teljes veseeltávolítással szemben már a nefronmegtartó sebészi megoldások alkalmazását támogatja a vesefunkció hosszú távú megőrzése, ugyanakkor a hatékony daganatkontroll megtartásának célkitűzésével.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.