hirdetés

Bokatáji fájdalom és kiütés

Egy 28 éves férfi jelentkezik orvosá­nál többszörös bőrelváltozásokkal és a jobb boka fájdalmas duzzanatával. Körülbelül 2 héttel korábban először egy gennyező hólyagot észlelt a jobb térdén. Ez néhány napig tartott, majd hasonló bőrelváltozások jelentek meg a bal láb­szárán, mindkét kezének tenyéri felszínén és a talpain. A jobb boka fájdalma szintén körülbelül 2 héttel korábban kezdődött és annyira fokozódott, hogy a páciens nehezen tudott ráállni. A beteg köhögött és megítélése szerint 48 órán át lázas volt, azonban egyéb tünete (beleértve az oralis vagy genitalis léziókat, a látásélesség-vál­tozást, a szemfájdalmat, a fájdalmas vizelet­ürítést, illetve folyást a nemi szervből) nem volt. Szexuális úton terjedő fertőzésről nem tudott, új szexuális partnerei nem voltak.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Keifer Walsh, Do; Alexis Bowen, Md És Moses Cheng, Do
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.