A gasztrointesztinális daganatok személyre szabott kezelése

G. von Wichert, G. Adler és T. Seufferlein - Prof. dr. Tímár József kommentárjával

A palliatív kemoterápia célja a túlélés meghosszabbítása a lehető legjobb életminőség fenntartása mellett. Miközben a hagyományos kemoterápiás eljárások minél eredményesebb alkalmazása továbbra is kutatások tárgya, a célzott terápiák bevezetése bővítette a lehetőségeket. Az újabb klinikai vizsgálatok nem mindig igazolják a molekuláris mechanizmusokra alapozott várakozásokat. Úgy tűnik, a gyógyszereknek nem egy-egy fehérjét, hanem kórélettanilag jelentős jelátviteli útvonalakat kellene célba venniük. A cikk áttekinti a daganatellenes terápiák aktuális alapelveit és nehézségeit, vázolja a colorectalis és a hasnyálmirigyrákra vonatkozó újabb klinikai vizsgálatok eredményeit, és érinti a lehetséges molekuláris mechanizmusokat.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
G. von Wichert
a szerző cikkei

G. Adler
a szerző cikkei

T. Seufferlein
a szerző cikkei

Prof. dr. Tímár József
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.