hirdetés

A foszfatáz és tensin homológ elvesztése vagy a foszfoinozitol-3-kináz aktivációja és a trastuzumab- ill. lapatinib-kezelésre adott válasz összefüggése előrehaladott HER2 emlőrákokban

In vitro és klinikai vizsgálatok

Az összefoglalt vizsgálat célja a trastuzumab és lapatinib celluláris hatásának tanulmányozása volt sejtvonalakon és humán klinikai biopsziás mintákban. Emellett lehetséges prediktív markereket kívántak azonosítani a terápiás válasz megítéléséhez, különösen a PI3K/AKT úton. Ennek érdekében a lapatinib és trastuzumab hatását monoterápia és kombináció formájában is tanulmányozták fokozott HER2-expressziót mutató sejtvonalakban.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.