hirdetés

A késleltetett kibocsátású dimetil-fumarát hatása a „nincs bizonyíték a betegségaktivitásra” (NEDA) koncepcióra relapszáló-remittáló sclerosis multiplexben: a fázis III DEFINE és CONFIRM vizsgálatok integrált elemzése

A dimetil-fumarát hatékonysága nagy esetszámú betegpopulációban

A „nincs bizonyíték a betegségaktivitásra” koncepció (NEDA = no evidence of disease activity) a sclerosis multiplexben (SM) alkalmazott terápiák hatékonyságának fontos mérője. Jelenlegi definíciója szerint a NEDA a betegségaktivitás három, egymással öszszefüggő mutatójának kombinációja: nincs relapszus, nincs megerősített betegségprogresszió, azaz az Expanded Disability Status Scale (EDSS, Kiterjesztett Rokkantsági Állapot Skála) pontszám 12 héten át fennmaradóan nem emelkedik, és nincs betegségaktivitásra utaló jel a mágnesesrezonancia képalkotás (MRI) során, ami azt jelenti, hogy nincsenek új gadolíniumhalmozó (Gd+) léziók és nincsenek új vagy újonnan megnagyobbodó T2-hiperintenzív léziók.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.