hirdetés

A NICE irányelvei az olaparib alkalmazásáról relapszusban levő, platinaalapú kezelésre érzékeny, BRCA-mutáció-pozitív petefészek-carcinoma fenntartó terápiájában

A Szakmai Bizottság álláspontja kialakításának folyamata

BEVEZETÉS A Brit Nemzeti Egészségügyi Minőség- és Hatékonyságértékelő Szervezet (National Institute for Health and Care Excellence, NICE) 2016. január 27-én tette közzé irányelveit, amelyben kezelési lehetőségként javasolja az olaparibot olyan, relapszusban levő, platinaalapú kezelésre érzékeny, petefészek-, petevezeték-, illetve hashártya-carcinomában, amikor kimutatható a BRCA1 vagy BRCA2 gén mutációja, és amikor több, egymást követő platinaalapú kemoterápiára mutatkozott válasz. Az olaparib csak azoknál a betegeknél javasolt, akiknél 3 vagy több korábbi ciklusban történt platinaalapú kezelés.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.