hirdetés

A pazopanib hatása lokális, előrehaladott stádiumú, illetve áttétes vesesejtes carcinomában: egy fázis III., randomizált klinikai vizsgálat eredményei

Angiogenezis-inhibitor monoterápia vesecarcinomában

Az Egyesült Államokban 2008-ban 39226 új vesesejtes carcinomás (renal cell carcinoma, RCC) esetet regisztráltak, és a daganathoz köthető halálesetek számát 10 662-re becsülik. Az Európai Unióban az RCC az összes daganatos megbetegedés 3%-áért felelős férfiaknál, nőknél pedig 2%-ért. A vesedaganatok mintegy 90%-a RCC típusú, amelyek között 70–80%-ot képviselnek a világossejtes szövettani tumorok. Az RCC alaptulajdonsága a citotoxikus kemoterápiával, a besugárzással, illetve a hormonterápiával szembeni rezisztencia.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Sternberg CN
a szerző cikkei

Davis ID
a szerző cikkei

Mardiak J
a szerző cikkei

Szczylik C
a szerző cikkei

Lee E
a szerző cikkei

Wagstaff J
a szerző cikkei

Barrios CH
a szerző cikkei

Salman P
a szerző cikkei

Gladkov OA
a szerző cikkei

Kavina A
a szerző cikkei

Zarbá JJ
a szerző cikkei

Chen M
a szerző cikkei

McCann L
a szerző cikkei

Pandite L
a szerző cikkei

Roychowdhury DF
a szerző cikkei

Hawkins RE
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.