A rekombináns szöveti plazminogén-aktivátorral végzett előkezelés hatása nagyérelzáródás okozta akut stroke-ban

Az intravénás trombolízis csak a betegek kb. 40%-ában eredményez klinikai javulást. Kérdés, folytassuk-e az eredménytelen vénás terápiát endovaszkuláris módon, vagy fejezzük be erőfeszítéseinket. A szerzők azt is tanulmányozták, milyen a siker és a szövődmények aránya. A vizsgálat legfontosabb üzenete, hogy az intravénás előkezelés biztonságos és a nagyerek okozta elzáródást is gyakran megnyitja. Az endovaszkuláris folytatás nem jár jelentős időveszteséggel azokban az esetekben sem, amikor az intravénás kezelés nem hozta meg a kívánt eredményt.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

A rovat támogatója a Boehringer Ingelheim.

cimkék

  

Immunonkológiai Mozaik

A gazdaszervezet és a tumor között dinamikus a kapcsolat, melyet alapjaiban meghatároz, hogy a tumorsejtek milyen mértékben tudnak elrejtőzni az immunválasz elől. A daganatsejtek az immunszuppresszió kialakítását több mechanizmuson keresztül érhetik el, mint például immunszuppresszív citokinek (IL-10, TGF-β) emelkedett szekréciója, csökkent MHC expresszió, az immuneffektor sejtek differenciációjának elősegítése. 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.