hirdetés

A sitagliptin javítja a β-sejt-funkciót angiotenzin-receptorblokkolókkal kezelt hypertoniás cukorbetegeknél

Egy japán multicentrikus vizsgálat eredményei

A 2-es típusú diabetes mellitus (T2DM) kezelésének fontos stratégiája a β-sejtek funkciójának megőrzése a diabéteszes szövődmények megelőzése érdekében. A szulfonilureák (SU) széles körben használt antidiabetikumok, amelyek serkentik a β-sejtekben az inzulin szekrécióját. A hosszú távú SU-terápiáról azonban kimutatták, hogy glükózcsökkentő hatásuk ellenére a β-sejtek kimerülését eredményezik. A dipeptidil-peptidáz-4- (DPP-4) inhibitorokról a közelmúltban igazolták, hogy antihyperglykaemiás hatásaik mellett állatkísérletekben és klinikai vizsgálatokban megőrizték a pancreas β-sejtjeinek működését.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.