hirdetés

International Journal of Stroke

Az akut diffúziósúlyozott MR-léziók előre jelzik a kis szubkortikál infarktusok progresszióját

Az arteria cerebri media perforátor ágainak okklúziója

Az egyszeres, kis szubkortikál infarktus (SSSI, single small subcortical infarct) általában jobb kimenetelt ígér, mint a nagy területet érintő elhalások. Ugyanakkor nemritkán az infarktus akut fázisában korai neurológiai állapotromlás (END, early neurological deterioration) figyelhető meg, mely általában váratlanul súlyos rokkantsághoz vezet.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Z. Duan, W. Sun, W. Liu, L. Xiao, Z. Huang, L. Cao, H. Li, Y. Xiong, D. Liu, G. Xu, X. Liu
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.