hirdetés

FoxA1 irányítja egy új regulatorikus T-sejt-vonal kialakulását és immunszuppresszív tulajdonságait kísérletes autoimmun encephalitisben és SM-ben

Miért nem hat az IFNB-kezelés minden SM-betegnél?

Az interferon-béta- (IFNB) kezelés nem egyformán hatásos minden RRSM beteg esetében. A nem reagáló betegek kiválasztása, számukra minél korábban más terápia ajánlása még nem megoldott, mint ahogy még nem értjük, miért nem hat az interferon ezekben a betegekben.
Autoimmun betegségekben, köztük SM-ben a krónikus gyulladás és szöveti károsodás kialakulásában fontos szerepe van a regulatorikus T-sejtek (Treg) működészavarának. Az interferon béta gén knock out egerekben (Ifnb–/–) súlyos krónikus gyulladásos és demyelinisatiós EAE alakul ki, jelezve, hogy az endogén interferonnak szerepe van a gyulladás gátlásában. A hatás közvetítésében az IFNB által indukált szövetspecifikus Treg sejtek szerepét feltételezték.
A következő kísérletekben egy specifikus Treg szubpopulációt vizsgálnak és jellemeznek, amelynek szerepe lehet a központi idegrendszerben kialakuló gyulladás gátlásában. 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Liu Y
a szerző cikkei

Carlsson R
a szerző cikkei

Comabella M
a szerző cikkei

Wang JY
a szerző cikkei

Kosicki M
a szerző cikkei

Carrion B
a szerző cikkei

Hasan M
a szerző cikkei

Wu X
a szerző cikkei

Montalban X
a szerző cikkei

Dziegiel MH
a szerző cikkei

Sellebjerg F
a szerző cikkei

Sørensen PS
a szerző cikkei

K. Helin & Issazadeh-Navikas S
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.