hirdetés

Irritációval járó bőrtünetek gyermekkorban

A bőrgyógyászati betegségek felismerését, differenciáldiagnózisát, valamint a kórképek lefolyását és a terápia hatékonyságának nyomon követését jelentősen megkönnyíti a tünetek „láthatósága”. A bőrtünetek pontos leírása mellett ugyancsak fontos a beteg szubjektív tüneteinek pontos feltérképezése, ugyanis a bőrtüneteket gyakran kíséri fájdalom, égő, viszkető érzés és irritáció is – ezen panaszok pedig jelentősen befolyásolják a betegek életminőségét. Közleményünkben különböző patomechanizmusú, de gyakran hasonló panaszokat okozó, a bőr barrier funkciójának sérülésével és gyulladásos reakciójával járó gyermekbőrgyógyászati kórképeket tekintünk át.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Csoma Zsanett Renáta , Szegedi Tudományegyetem, Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, Szeged
a szerző cikkei

cimkék

Kapcsolódó fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.