hirdetés
hirdetés

Köpenysejtes lymphoma: 2013 – Új fejlemények a diagnosztikában, a kockázati besorolásban és a klinikai ellátásban

Diagnosztika, kockázatbecslés, terápiás lehetősgek

Tüneteket nem okozó, alacsony kockázatú (alacsony MIPI-pontértékű), illetve idős MCL betegeknél reális lehetőség a kezelés nélküli szoros megfigyelés ("watch and wait"), amely follikuláris, illetve más lappangó lymphomák esetében is elfogadott. Fiatal, tünetekkel rendelkező MCL-betegeknél több tanulmány is alátámasztotta az agresszív kezelés létjogosultságát mieloablatív kondicionálás és autológ őssejt-transzplantáció formájában, sőt egyes csoportok az indukció részeként nagy dózisú citarabint is alkalmaztak.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.