hirdetés

Szubkután pegilált interferon béta-1a hatékonysága és biztonságossága összehasonlítva más injekciós terápiákkal sclerosis multiplexben – hálózati metaanalízis

Az injekciós készítmények terápiás helye

A világszerte 2,1 millió embert érintő sclerosis multiplex kezelésére számos injekciós és szájon keresztül szedhető betegségmódosító terápia áll rendelkezésünkre, melyek céljai a relapszusok számának csökkentése és a progresszió lassítása, a rokkantság elkerülése. Az első vonalbeli kezelések között említhetjük az interferonokat (IFN béta-1a és IFN béta-1b) és a glatiramer-acetátot (GA). Klinikai adatok azt mutatják, hogy az IFN béta-1a mind a relapszusrátát, mind a rokkantság rizikóját képes csökkenteni, míg az IFN béta-1b-nek és a GA-nak csak a relapszusok számára van azok gyakoriságát csökkentő hatása.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.