hirdetés

Magasabb kumulatív bortezomib-dózis kedvezőbb összesített túléléssel társul korábban nem kezelt, myeloma multiplexben szenvedő, bortezomib–melfalán–prednizolon (VMP) kombinációval kezelt betegeknél a III. fázisú VISTA tanulmányban

Utóelemzés a VSTA tanulmány bortezomib-csoportjánál

A III. fázisú VISTA tanulmány eredményei bizonyították a bortezomib-melfalán-prednizolon (VMP) kombináció kedvezőbb hatását a standard, melfalán-prednizolon (MP) protokollhoz a válaszgyakoriság, a progresszióig eltelt idő, és az OS tekintetében egyaránt. A VISTA tanulmányban a protokoll által rögzített kezelési időtartam 54 hét (9 db 6 hetes ciklus) volt a VMP-csoportban, egyezően az MP csoportra jellemző standard időtartammal, ugyanakkor nem ismert, hogy vajon szükség van-e a teljes időtartamra az optimális kimenetel eléréséhez. A jelen tanulmány célkitűzése a VISTA tanulmány VMP-csoport adatai alapján annak meghatározása volt, hogy vajon a nagyobb kumulált bortezomib dózis együtt jár-e a hosszú távú kimenetel javulásával.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Mateos MV
a szerző cikkei

Richardson PG
a szerző cikkei

Shi H
a szerző cikkei

Niculescu L
a szerző cikkei

Elliott J
a szerző cikkei

Dow E
a szerző cikkei

van Velde H
a szerző cikkei

San Miguel JFS
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.