Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-01-10

Az FDA bejelentette, hogy a felnőttek primér IgA nefropátiájában a gyors progresszió kockázatával járó proteinuria csökkentése érdekében meggyorsította a budesonid tartalmú, késletetett kibocsájtású kapszula (Tarpeyo) jóváhagyását.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-08-02

Egy kis vizsgálat eredményei szerint a methotrexatot szedő betegeknél az első adag Pfizer-BioNtech mRNS vakcina beadása után a gyenge antitest-válasz esetén is kimutatható aT-sejt mediált immun-válasz.

#3
OTSZ Online
2021-06-11

Szakértők kezdeményezték a hasnyálmirigy‑szigetsejtek transzplantáció besorolásának módosítását, a jelenlegi biológiai gyógyszerről humán szervvé.

#4
Sclerosis multiplex lapszemle 5. évfolyam 3. szám
OTSZ Online
2021-01-27

Fogékonyság, fertőzéslefolyás, terápiás megfontolások

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-07-31

A pemphigus konvencionális kezelése számos veszélyt rejt a COVID-19 pandémia során, ezért alkalmazását újra kell értékelni.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-06-12

A koronavírus fokozottan veszélyes az immunszupresszív szereket szedőkre, de az eddigi álláspont szerint a járvány idején nem szükséges a terápia felfüggesztése.

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-03-23

Egy indiai közlemény szerint a cukorbetegség mellett kialakuló idiopátiás membranózus nefropátia esetén legkedvezőbb a terápiás válasz a mikofenolát mofetil adásakor.

#8
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-02-05

A szervtranszplantáció során alkalmazott krónikus immunszupresszív kezelés emeli a bőr melanoma malignum gyakoriságát.

#9
Hematológia Mozaik Hematológiai Mozaik 8. évfolyam 2. szám
OTSZ Online >> Hematológia Mozaik
2017-10-20

BEVEZETÉS
A krónikus myeloid leukaemia (CML) prognózisa a tirozin-kináz-gátló (TKI) kezelés mellett jelentősen javult, azonban az élethosszig tartó kezelés mellékhatásai és gazdasági vonzata miatt felmerül az erre alkalmas betegeknél a TKI-elhagyás lehetősége. Imatinibkezelés mellett megfelelő molekuláris remissziót elérő betegek 40%-ánál az imatinib elhagyható volt molekuláris relapszus kialakulása nélkül. A sikeres TKI-elhagyás hátterében immunológiai folyamatok szerepét valószínűsítik.

#10
Orvostovábbképző Szemle XXIII. évf. 12. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Összefoglaló közlemény
2016-12-14

Az IgA-nefropátia változatos klinikai képpel társuló primer glomeruláris betegség. Az esetek egy részében visszatérő hematúriával járó, jó prognó­zisú állapot, az esetek másik részében viszont végstádiumú vesebetegséget okoz. A közlemény a kórkép patogenezisét, diagnosztikáját és kezelési lehetőségeit ismerteti.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.