Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-04-05

A mikrokimerizmussal kapcsolatos ismereteink bővülése révén feje tetejére állt a „biológiai én”-nel kapcsolatos tudásunk: a testünk valójában a különböző rokonainkból származó sejtek ökoszisztémája.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2012-05-16

A nők szervezetében jelen lévő magzati sejtek csökkentik az emlőrák kockázatát, ugyanakkor növelik a vastagbélrák előfordulásának esélyét. A kutatók most első ízben igazoltak ok-okozati összefüggést a már − bármilyen nemű gyermeket −szült nők keringésében lévő, Y kromoszómát tartalmazó magzati sejtek jelenléte, illetve az emlő- és vastagbélrák kialakulásának valószínűsége között.

#3
Orvostovábbképző Szemle XVII. évf.3. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Szimpózium
2010-03-12

Minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy az alábbi három, pajzsmirigybetegek ellátásával foglalkozó közlemény és értékes kommentár rendkívül fontos és aktuális kérdésekre hívja fel a gyakorló orvosok figyelmét.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.