Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-10-18

Az EMA CHMP pozitívan véleményezte a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére szolgáló Qtrilmet hármas hatóanyagtartalmú (metformin, szaxagliptin, dapagliflozin) készítményt.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-10-04

Az Európai Gyógyszerügynökség emberi felhasználásra szánt gyógyszereinek bizottsága (CHMP) 2019 szeptember 16-19-i ülésén az alábbi készítményeket véleményezte.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-07-08

Az FDA 2019. május 3-án engedélyezte a 2-es típusú cukorbetegség kiegészítő kezelésére szolgáló Qternmet XR (dapagliflozin, szaxagliptin és metformin-hidroklorid) készítményt.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-06-27

Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszer Hatósága (FDA) 2019 májusában az alábbi új készítmények forgalomba hozatalát engedélyezte.

#5
OTSZ Online >> PR cikkek
2013-10-14

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Örömmel hívjuk fel figyelmét arra, hogy a DPP-4-gátló szaxagliptin-család új taggal bővült Magyarországon! A szaxagliptin+metformin fix dózisú kombináció KOMBOGLYZE filmtabletta néven, kétféle hatáserősségben (2,5 mg szaxagliptin / 850 mg metformin ill. 2,5 mg szaxagliptin / 1000 mg metformin) 2013. ápr.1-től 70%-os TB-támogatásban részesül és már kereskedelmi forgalomban is elérhető.

#6
Orvostovábbképző Szemle XX. évf. 5. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Cikkreferátum
2013-05-24

Elméleti megfontolásokon túl hat III. fázisú klinikai vizsgálat utólagos alcsoportelemzése is igazolja, hogy a szaxagliptin az egyik legbiztonságosabb hatóanyag az idős cukorbetegek glikémiás kontrolljának javítására.
Dove Press: Clinical Interventions in Aging, 2013. április

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.