hirdetés

Egy randomizált kettős vak, III. fázisú vizsgálat a pazopanib hatásáról előrehaladott és/vagy áttétes vesesejtes carcinomában: az összesített túlélés és a biztonságosság végleges eredményei

Korábbi vizsgálat elemzése hosszabb követési idővel

A vese daganatos folyamatai között 80–85%-ot képviselő vesesejtes carcinoma (renal cell carcinoma, RCC) az esetek 80%-ában világossejtes, illetve dominálóan világossejtes szövettani formában jelentkezik. Az Egyesült Államokban 2010-ben az új RCC-esetek számát 58 420-ra, az RCC miatt bekövetkező halálozások számát pedig 13 040-re becsülték, míg Európában 2008-ban ugyanezek az adatok 88 400, illetve 39 300 voltak. Előrehaladott RCC-ben jelentősen javította a kimenetelt a daganatszövet angiogenezisére, illetve az emlős rapamycin-célpont molekulákra irányuló új célzott terápiák bevezetése a klinikai gyakorlatba. A fejlett országok szabályozó hatóságai 2005 óta a következő 6 új célzott szert engedélyezték RCC-ben: sunitinib, sorafenib, pazopanib, temsirolimus, everolimus és bevacizumab+interferon alfa.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Sternberg CN
a szerző cikkei

Hawkins RE
a szerző cikkei

Wagstaff J
a szerző cikkei

Salman P
a szerző cikkei

Mardiak J
a szerző cikkei

Barrios CH
a szerző cikkei

Zarba JJ
a szerző cikkei

Gladkov OA
a szerző cikkei

Lee E
a szerző cikkei

Szczylik C
a szerző cikkei

McCann L
a szerző cikkei

Rubin SD
a szerző cikkei

Chen M
a szerző cikkei

Davis ID
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.