hirdetés

Stroke

A kis molekulatömegű heparin és az aszpirin összehasonlítása nagy artéria elzáródása következtében létrejött akut ischaemiás stroke-ban

A Fraxiparin in Stroke Study for the Treatment of Ischemic Stroke (FISS-tris) vizsgálat alcsoportelemzése

A Fraxiparin in Stroke Study for the treatment of ischemic stroke (FISS-tris) egy véletlen besorolásos klinikai vizsgálat volt, melyben a kis molekulatömegű heparint (LMWH, low-molecular-weight heparin) és az aszpirint hasonlították össze nagy artéria elzáródása okozta akut ischaemiás stroke-ban. Az eredmények nem igazolták, hogy az elsődleges kimenetel (Barthel-index) szempontjából az LMWH szignifikánsan előnyösebb lenne az aszpirinnál.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Q. Wang, C. Chen, X. Chen, J. Han, Y. Soo, T. Leung, V. Mok, K. Wong
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.