hirdetés

Stroke

Az iSCORE képes az akut ischaemiás stroke-ban végzett trombolízis hatékonyságának becslésére

Kockázati csoportok és kezelés

A szisztémás trombolízis indikációjának megítélése gyakran állítja a kezelőorvosokat nehézség elé, mivel a kezelés hatékonyságát megbecsülni képes eszközök lényegében nem állnak a rendelkezésükre. Ezért lenne fontos olyan klinikai eszközök kifejlesztése és használata, melyek képesek a rekombináns szöveti plazminogén-aktivátor (rTPA, recombinant tissue plasminogen activator) kezelés eredményességét megjósolni, és ezáltal segítséget nyújtani a betegek, a családtagok és a kezelőorvosok számára az optimális döntés meghozatalában.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
G. Saposnik, J. Fang, MK. Kapral, JV. Tu, M. Mamdani, P. Austin, SC. Johnston
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.