hirdetés

PhD Stella Lucia Volpe cikkei

  #1
2010-03-12 10:44:53

A magnézium az anyagcsere optimális működéséhez elengedhetetlen ásványi anyag. A kutatások azt mutatták, hogy az élelmiszerekben jelen lévő magnézium mennyisége napjainkban csökken, illetve hogy a szervezet magnéziumtartalma egyes krónikus betegségekben csökken. Ezért számos kórállapotban egyre inkább odafigyelnek a megfelelő magnéziumbevitelre és annak esetleges terápiás szerepére. A vizsgálatok szerint a magnézium hatásos eclampsia és praeeclampsia, arrhythmia, súlyos asztma, valamint migrén esetén. Más területeken is ígéretesek az eredmények; a magnéziumadás csökkenti a metabolikus szindróma kockázatát, javítja a glükóz- és az inzulin-anyagcserét, enyhíti a dysmenorrhoea tüneteit, várandós nőknél csökkenti a lábszárgörcsöt. A magnézium alkalmazását székrekedésben és dyspepsiában a szokásos kezelés részének tekintik. Bár a megfelelő esetekben és adagban való alkalmazása biztonságos, a magnézium nagy adagban mellékhatásokat vagy halált is okozhat. Mivel a vesén keresztül ürül, vesebetegségben fokozott óvatosságra van szükség. Magnéziumban gazdagok a zöld levélzöldségek, az olajos magvak, a zöldségek és a gabonamagvak.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.