hirdetés

A PR-szakasz megnyúlása biztonsági öv okozta sérülés után

Egy 18 éves nő gépjármű-balesetet követően, a biztonsági öv okozta sérülések miatt került a sürgősségi osztályra. Nyaki fájdalmait és mellkasi horzsolásait panaszolta, de komolyabb sérülésre utaló jel nem látszott.
  Fizikális vizsgálata során a törzs felső részén több helyen jelzett enyhe fájdalmat, illetve nyomásérzékenységet. Hőmérséklete 37 °C, pulzusa 76/perc, ritmusos, légzésszáma 18/perc, vérnyomása 122/76 Hgmm volt. A jól hallható III. szívhangtól eltekintve kardiális státusában említésre méltó eltérés nem mutatkozott.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 5,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.