Mellkasi aorta aneurysma – kórismézés és kezelési stratégiák

A mellkasi aorta aneurysma kezelése az utóbbi három évtizedben a ma­gas halálozás és a hagyományos aortaműtétek szövődményei miatt az endovaszkuláris aortarekonstrukció (TEVAR) irányába fejlődött. A cikk a diag­nosztikai lehetőségek után az endovaszkuláris terápia lehetőségeit és kocká­zatait tekinti át a 2017-ben nyilvánosságra hozott európai útmutató alapján.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Beatrice Fiorucci, Érsebész szakorvos
a szerző cikkei

Dr. Ramin Banafsche, vezető főorvos
a szerző cikkei

Dr. Thomas Jerkku, érsebész szakorvos, Müncheni Ludwig-Maximilian Egyetem, Érsebészeti, Vaszkuláris és Endovaszkuláris Sebészeti Klinika
a szerző cikkei

Dr. Maximilian Pichlmaier, igazgatóhelyettes főorvos, Müncheni Ludwig-Maximilian Egyetem, Szívsebészeti Klinika
a szerző cikkei

Dr. Tilo Kölbel, 5egyetemi tanár, veze¬tő főorvos, Hamburgi Egyetem, Német Aortaközpont
a szerző cikkei

Dr. Barbara Rantner, igazgatóhelyettes, Innsbrucki Orvosegyetem, Érsebészeti Klinika
a szerző cikkei

Dr. Nikolaos Tsilimparis, egyetemi tanár, vezető főorvos, Müncheni Ludwig-Maximilian Egyetem, Érsebészeti, Vaszkuláris és Endovaszkuláris Sebészeti Klinika (Németország és Ausztria, EU)
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.