hirdetés

Utazási tanácsadás fogyatékkal élő utazóknak

Korunk szocializációjának egyik legnagyszerűbb eredménye, hogy a hátrányos egészségügyi helyzetben levő emberek számára egyre több lehetőség nyílik az utazásra. Külön utazási irodák alakulnak a fogyatékkal élők utazásának elősegítésére.A világhálón számos weboldal kínál információkat részben a hivatalos eljárásokról, például a repülőtéri ellenőrzésekről, szabályokról, az egyes országokban elérhető szolgáltatásokról, illetve speciális, üdülést könnyítő szolgáltatásokról.
Az idegenek nem tudják első pillantásra felismerni a hátrányos helyzetben levő vagy beteg utazókat, így szükséges számukra az előzetes figyelemfelhívás, elmagyarázva az utazó korlátozott funkcióját és annak mértékét (pl. a végtagprotézises beteget ne sürgessék biztonsági ellenőrzésnél, vagy a közlekedési szközökön). Ugyanakkor tudatában kell lenni, hogy az  életfunkcióikban sérültek sokkal szenzitívebbek mind pszichikailag, mind fizikailag, vonakodva adnak felvilágosítást hátrányaikról, úgyhogy utazásukat gondos tanácsadással és nagy empátiával kell elősegíteni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Felkai Péter
a szerző cikkei

cimkék

Cikk[84530] galéria
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.