Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 739
#611
Orvostovábbképző Szemle XVIII. évf. 3. szám
OTSZ Online >> Diabetológia
2011-03-10

A perifériás neuropátia hátterében számos szisztémás betegség, anyagcsere-eltérés és mérgezés húzódhat meg. A leggyakoribb kezelhető okok a cukorbetegség, a pajzsmirigy-alulműködés és a táplálkozási hiányállapotok.

#612
Orvostovábbképző Szemle XVIII. évf. 3. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Szimpózium
2011-03-10

A célzott terápiák bevezetése bővítette a lehetőségeket, de az újabb klinikai vizsgálatok nem mindig igazolják a molekuláris mechanizmusokra alapozott várakozásokat. Úgy tűnik, a gyógyszereknek nem egy-egy fehérjét, hanem kórélettanilag jelentős jelátviteli útvonalakat kellene célba venniük.

#613
Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle XV. évf. 4. szám
OTSZ Online
2011-03-01

Napjainkban – a folyamatosan fejlődő koraszülött-, illetve újszülött- sebészeti ellátásnak köszönhetően – egyre gyakrabban találkozhatunk a mindennapi orvosi gyakorlatban is rövid bél szindrómás csecsemőkkel és gyermekekkel.

#614
Orvostovábbképző Szemle XVIII. évf. 1-2. szám
OTSZ Online >> Nefrológia, urológia
2011-01-26

A szexuális élet gyakorisága jelzi előre a legpontosabban  a húgyúti fertőzés kiújulásának lehetőségét. Minden betegcsoportban az Escherichia coli a fő kórokozó. A szövődményes fertőzés szempontjából veszélyeztetett betegek kezelését célszerű széles spektrumú antibiotikummal kezdeni, majd célzottan folytatni.

blog