Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-11-07

Neves szakemberek sürgetik az összefogást Amerikában annak érdekében, hogy csökkenthessék a szülő nők halálozási arányának növekedését.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-11-25

Az Ebola bejelentett eseteinek száma alulbecsülheti a fertőzöttek tényleges számát, mivel e statisztikák csak a tünetekkel kísért eseteket tartalmazzák. 

#3
Nőgyógyászati és Szülészeti Továbbképző Szemle XVIII. évf. 4. szám
OTSZ Online >> Nőgyógyászati és Szülészeti Továbbképző Szemle
2016-10-06

Az Egyesült Államokban a szülész-nőgyógyászok egyre több olyan nőt látnak el, akik korábban a női nemi szervek megcsonkításán estek át.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-03-05

A WHO engedélyezte az első Ebola-gyorsteszt használatát a fokozottan érintett országokban. Bár a ReEBOV antigén gyorsteszt nem olyan pontos, mint a nukleinsav próba, de 15 percen belül eredményt ad. A diagnózis pedig - tekintve a betegség igen súlyos lefolyását - életmentő lehet. 

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-11-04

Az Ebola fertőzés Sierra Leonéban 74%-ban halálhoz vezet, de a korábbi Ebola fertőzések esetén észlelt vezető tünet, a vérzés a mostani járványban viszont ritka.  

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-09-19

A nyugat-afrikai Ebola járvány helyszíneinek közelében lévő nemzetközi repülőtereken zajló utasforgalom miatt várhatóan Európában is megjelenik a betegség.

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-08-25

2014. augusztus 17-18-án 221 új Ebola-vírus megbetegedést (gyanús vagy igazolt) és 106 halottat jelentettek Nyugat-Afrikában. 

#8
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-07-31

A WHO nem ajánlja az utazást Guineába, Libériába, vagy Sierra Leonebe a járványügyi helyzet miatt.

#9
Orvostovábbképző Szemle XX. évf. 9. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Összefoglaló közlemény
2013-09-16

A 2013-as európai hipertóniaajánlásban új, általános célértékeket határoztak meg, figyelembe véve az idős kor és a diabetes mellitus problematikáját. A diagnosztiká­ban előtérbe került a 24 órás vérnyomás-monitorozás és az otthoni vérnyomásmé­rés. A kemény evidencia szintjére emelkedett a kettős RAAS-gátlás korlátozása. Az invazív vérnyomáscsökkentés nagyobb szerephez jutott, de itt a hosszú távú ered­mények még váratnak magukra.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.