Obezitológia

Terápiás eljárások az elhízás kezelésében

A fogyókúrás diéta lehet zsírban szegény vagy gazdag, illetve összetett szénhidrátokban is lehet gazdag vagy szegény. Akkor lesz eredményes, ha csökken az energiabevitel, és ha a beteg tartósan be tudja tartani. Elméletileg a legkézenfekvőbb a csekély enegiasűrűségű táplálék, amely a helyi és az egyéni adottságokhoz igazodik. A nagyon egyoldalú táplálkozást előíró crash-diétákat nem tartjuk előnyösnek. A fokozott fizikai aktivitás az energiafelhasználást növelő hatásán túl is pozitív hatással van az életminőségre, a morbiditásra és a mortalitásra, miközben „szabadságot” ad az étkezésben. A sportot – csakúgy mint a diétát – szigorúan az egyéni ízléshez és lehetőségekhez kell igazítani.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
A. Wirth
a szerző cikkei

Dr. Pados Gyula, kommentár
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.