Tápanyagok szerepe az immunrendszer támogatásában, a COVID-19 elleni védekezésben
Napjaink fontos kérdése, hogy a szervezet immunitását hogyan befolyásolhatjuk táplálkozásunkkal, különösen a COVID-19 világjárvány idején. Az immunrendszer kulcsfontosságú szereplő a fertőzések patogenezisében. A pandémia idején különösen figyelnünk kell olyan mikro- és makrotápanyagok bevitelére, esetleg pótlására, melyek bizonyítottan részt vesznek az immunrendszer támogatásában és a fertőzések kockázatának csökkentésében. A védekezési stratégia része az immunitás szabályozásában és működésében vezető szerepet játszó mikrobiom egészségének és ellenállásának fenntartása is.
A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!
A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
a szerző cikkei
Dr. Fazekas-Pongor Vince, egyetemi tanársegéd, Semmelweis Egyetem, Népegészségtani Intézet, Budapest
a szerző cikkei
Dr. Kerti Mária, PhD, légzésterapeuta, gyógytornász
a szerző cikkei
Dr. Varga János Tamás, PhD, osztályvezető főorvos, c. egyetemi docens, Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, Budapest
a szerző cikkei