hirdetés

VALENTIN-program esetismertetések

(VALENTIN = hatékony Vélemény- és tapasztALatcsere, kommunikáció és Edukáció elősegítése magyar pszichiáterek körébeN a dep-ressziós beTegek mINőségi ellátásának elősegítése céljából)

Magyarországon hiányszakmának számít a pszichiátria. Itthon maradó pszichiátereink egyre túlterheltebbek, egyre kevesebb idejük jut betegeikre, konzultációra, tapasztalatcserére és önképzésre, sokukat fenyegeti a kiégés. A Servier Hungária Kft. esetbemutató kerekasztal-sorozattal igyekezett segíteni a gyógyításban dolgozó kollégák munkáját, a depresszió minőségi kezelését. Az Orvostovábbképző Szemle Agomelatin különszámainak jelen kiadványában a VALENTIN-program keretében elhangzott esetismertetésekből gyűjtöttük össze az agomelatin alkalmazásának szempontjából a legtanulságosabbakat.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.