hirdetés

Az utazási tanácsadás

Az utazás előtti tanácsadás nem más, mint az utazó felmérése olyan szempontból, hogy képes-e jelen utazását abszolválni, és az utazással összefüggő betegségeket hogyan tudja elhárítani. A felmérés eredményeinek birtokában azután lehetséges a megfelelő prevenciós tevékenységek segítségével az utazót felkészíteni. A tanácsadás alapja a tanácsadási
módszerek, protokollok megléte, és ezáltal az elérendő cél az utazók megfelelő felkészítése. Az utazási tanácsadó szerepe gyakran ellentmondásos: a szakirodalom megerősíti, hogy az utazók morbiditása az utazási orvostani rendelők tevékenységének eredményeképpen nagyban csökkent, az utazók
képesek felismerni és bizonyos mértékig kezelni betegségeiket, mindazonáltal a visszatérő, beteg utazó túlnyomórészt háziorvosához fordul.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Felkai Péter
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.