hirdetés

Az 1%-os pimecrolimus krémmel kapcsolatos ajánlás az enyhe vagy középsúlyos atopiás dermatitis terápiájában

Az atopiás dermatitis (AD) egy krónikus gyulladásos, viszketéssel kísért bőrbetegség, melynek lefolyását relapszusok tarkítják. Az előfordulási arány gyermekek körében akár 25% is lehet, felnőttkorban 2 és 10% között van, az utóbbi 30 évben meredeken emelkedő tendenciát mutat az iparilag fejlett országokban. A kezelés több irányú: egyrészt a tünetek (ekcéma és pruritus) enyhítésére, másrészt az epidermális barrier épségének helyreállítására és az életminőség javítására irányul. Emellett fontos terápiás célkitűzés az immunrendszer háttérben meghúzódó zavarának rendezése is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Simonfalvi Ildikó
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.