hirdetés

Hosszú hétvége után és világjárvány alatt még nagyobb szükség van a véradókra

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye szerint jelenleg csak a halaszthatatlan beavatkozásokhoz tudnak vérkészítményeket biztosítani. Ezért kérnek mindenkit, aki az elmúlt 14 napban nem tartózkodott külföldön és egészségesnek érzi magát, hogy látogasson el valamelyik központjukba, hiszen ezzel életeket menthet. 

hirdetés

A négynapos hosszú hétvége után rendkívül nagy szükség van a véradók segítségére. Kérünk mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, és az utóbbi 14 napban nem járt külföldön, menjen el vért adni!

A koronavírus-járvány okozta helyzet, a nyári szabadságolások, valamint a négynapos hosszú hétvége miatt csökkent az országos vérkészlet, ezért mindaddig, amíg a véradóknak köszönhetően a véradások száma újra elégséges nem lesz, kizárólag halaszthatatlan beavatkozásokhoz tudunk vérkészítményeket biztosítani. 

A véradók adománya a betegek számára a gyógyulást, gyakran  a túlélést, az életben maradást jelenti. Mindazok, akik  nem tartózkodnak megszokott véradási helyszínük közelében, a www.ovsz.hu, a www.voroskereszt.hu, vagy a www.veradas.hu oldalon megtalálhatják a hozzájuk legközelebb lévő véradás helyszínét.  A megyeszékhelyeken lévő intézeteink többségében lehetőség van időpontfoglalásra is, a várakozási idő csökkentése érdekében.

 

Országos Vérellátó Szolgálat

 

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.