Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-01-29

A remisszióba jutott akut myeloid leukémiában (AML) szenvedőknél először sikerült a teljes túlélést kedvezően befolyásoló per os fenntartó terápiára akadni.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-01-10

A hematológiai daganatos megbetegedésekben alkalmazható kimérikus antigén receptor T-sejt terápia óriási fejlődést hozott, de költségei igen magasak.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-11-05

Az EMA CHMP pozitívan véleményezte az akut limfoblasztos leukémia kezelésére szolgáló Ivozall (klofarabin) generikus készítményt.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-09-03

Az Európai Gyógyszerügynökség emberi felhasználásra szánt gyógyszereinek bizottsága (CHMP) 2018 július 23-26-i ülésén az alábbi készítményeket véleményezte. 

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-05-22

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) túladagolásról szóló, folyamatosan érkező bejelentések alapján felülvizsgálatot indít a metotrexátot tartalmazó gyógyszerek adagolásával kapcsolatosan.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-12-11

Nem elég meggyógyulni a rákból, a kezelések következményeit is túl kell élni. Ez különösen igaz a gyermekkorban daganatos megbetegedésen átesetteknél, akikben a kezelés jelentősen növeli a későbbi egyéb megbetegedések kockázatát. 

#7
Hematológia Mozaik Hematológiai Mozaik 4. évfolyam 1. szám
OTSZ Online >> Hematológia Mozaik
2013-01-03

Az akut lymphoblastos leukaemia (ALL) a leggyakoribb gyermekkori (1–18 éves  között) rosszindulatú daganatos megbetegedés az összes malignus elváltozás  közel 30%-át alkotja. Németországban 15 éves korig évente  4/100 000 gyermeknél alakul ki ALL. Németországban gyakorlatilag minden beteget az ALL-BFM (Berlin-Frankfurt-Münster) és a COALL (együttműködő kutatócsoport gyermekkor-i ALL-ben) nevű kutatócsoport által elfogadott terápiás guideline-ok szerint kezelnek.

#8
Hematológia Mozaik Hematológiai Mozaik 4. évfolyam 1. szám
OTSZ Online >> Hematológia Mozaik
2013-01-03

Az akut lymphoblastos leukaemiában (ALL) alkalmazott jelenlegi kezelések hatására a betegségben szenvedő gyermekek mintegy 80%-ánál gyógyulás érhető el. A sikertelen kezelések oka leggyakrabban a betegség kiújulása (relapszus), amelynek szempontjából számos kockázati tényező vált ismertté, közülük a legfontosabb a nem megfelelően választott terápia.

#9
Hematológia Mozaik Hematológiai Mozaik 3. évfolyam 1. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Egyéb >> Hematológiai Mozaik
2012-06-07

Bevezetés
Az utóbbi években gyermekkori akut lymphoblastos leukaemiában (ALL) 79–82%-os 5 éves, eseménymentes túlélést sikerült elérni, ezért a hosszú távú, a betegek mintegy kétharmadánál fellépő, kezelésekkel kapcsolatos mellékhatások fokozottan kerülnek a figyelem középpontjába.

#10
Hematológia Mozaik Hematológiai Mozaik 3. évfolyam 1. szám
OTSZ Online >> Hematológia Mozaik
2012-06-07

Bevezetés
Az elmúlt évtizedben a felnőttkori akut lymphoblastos leukaemiában (ALL) az intenzív, célzott kemoterápiának és az őssejt-transzplantációnak (SCT) köszönhetően jelentős javulást sikerült elérni a kezelés eredményességében (85–90%-os teljes remissziós arány [CR], illetve és 40–50%-os teljes túlélési gyakoriság [OS]).

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.