Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-08-07

A több növényi eredetű táplálékot és kevesebb húst tartalmazó étrend esetén kevesebb cukorbetegség alakul ki.

#2
Orvostovábbképző Szemle XXIV. évf. 2. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Összefoglaló közlemény
2017-02-09

Az endokrin diszruptorok (endocrine disrupting chemicals, EDC) olyan exogén anyagok vagy elegyek, amelyek beavatkoznak az endokrin rendszer funkcióiba. Több mint ezer anyagot neveztek meg mint lehetséges endokrin „rombolót”. Az ilyen vegyületekkel szemben védtelenek vagyunk, miközben azok szinte mindenütt jelen vannak, és egész életünkben folyamatosan ki vagyunk téve a veszélyeiknek.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-05-13

Európa északi régiójának egyik legfontosabb népszerű gyógynövénye az R. rosea gyökere számos területen fejt ki farmakológiai aktivitást.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-01-07

Az Aloe arborescens népszerűsége növekszik, és új természetes gyógymódként terjed, emiatt keresik hatásának tudományos bizonyítékait is.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2013-09-09

Véletlen, konyhai megfigyelés vezette amerikai kutatókat ahhoz a fölismeréshez, hogy a zöld tealevelek nem csak kellemes ital készítésére használhatóak, hanem a bennük lévő polifenolokból hatékony baktériumellenes borítóanyag is készíthető. 

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2012-09-11

Az organikus (bio) élelmiszerek összességében nem értékesebbek táplálkozási szempontból, mint a hagyományos termékek, sőt a bakteriális fertőzések vonatkozásában sem tekinthetők biztonságosabbnak – állítják a Stanford Egyetem kutatói az Annals of Internal Medicine című lapban megjelent közleményükben.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.