Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-12-06

Az autisták és a szkizofrének szaglásérzékelése megváltozik, de az érzelmi állapot minden ember szagérzékenységét befolyásolja. Parfümöt pedig HLA-genotípusunk szerint választunk.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-01-09

Hogyan lehetséges, hogy felnőtt korunkban nem emlékszünk még a fontos eseményekre sem, ha azok 3-4 éves korunk előtt történtek meg velünk?

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-12-02

Szuper memória Alzheimer-plakkok mellett, az agy állományán kívülről érkező neuronális őssejtek: dogmákat döntő felfedezések, hibás fMRI-eredmények.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-11-06

A fibroblaszt növekedési faktor 9 nevű fehérje nagyobb mennyiségben van jelen a depressziós emberek agyában, mint a nem depressziósokéban.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-07-09

A Cell Metabolism-ban megjelent beszámoló szerint az időszakos böjt meghosszabbítja az élesztősejtek élettartamát, az egerek öregedését pedig késlelteti. A kísérleti tanulmány eredményei alapján mi emberek is profitálhatunk a rendszeresen beiktatott koplalásból.

#6
OTSZ Online >> PR cikkek
2015-01-05

A radioterápia (RT) sok agydaganat esetében hatásos kezelés, azonban károsan hathat a neurokognitív működésre. Az agyszövet irreverzíbilis fokális vagy diffúz nekrózisa miatt enyhe-súlyos kognitív zavarok alakulhatnak ki.

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-12-11

A hippokampusz rendellenességét fedezték fel a bölcsőhalálban meghalt csecsemőkben. A kutatók szerint ez segíthet megérteni, miért alakul ki ez az állapot, s végül csökkenteni lehet majd a kockázatát.

#8
OTSZ Online >> PR cikkek
2014-05-12

Mentálisan egészséges idős emberekben a β amiloid (Aβ) akkumulációjának sebességét nem befolyásolta a hippokampális neurondegeneráció, s ezért ez független folyamat lehet. Másrészt, az Aβ patofiziológiája fokozza vagy katalizálja a neurondegenerációt.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.