Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-05-13

Az amerikai szakmai társaságok közös ajánlást fogalmaztak meg a COVID-19 pandémia során akut miokardiális infarktust szenvedett betegek szisztémás kezeléséről.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-03-23

Az új kihívások új szabályokat eredményeznek, a legjobb hozzáférhető adatok alapján új protokollok születnek a betegek ellátására.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-10-16

A dán DANAMI-2 vizsgálat szerint a perkután koronária intervenció kedvezőbb eredményekkel jár, mint a fibrinolízis.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-05-11

Akut szívinfarktusban a morfin lelassítja a gyógyszerek gyomorból történő felszívódását és csökkentheti a trombocita-gátlásra adott korai választ.

 

 

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-06-10

Két metaanalízis szerint a sztatinok növelik az újonnan kialakuló 2-es típusú diabétesz kockázatát, a kockázat növekedése az „erős” sztatinok esetén szignifikánsan nagyobb.

#6
OTSZ Online >> PR cikkek
2014-04-22

A diabétesz gyógyítására használt metformin nem használt a nem diabéteszes, ST-elevációs miokardiális infarktuson (STEMI) éppen átesett betegeknek – ezt mutatta ki a GIPS-III vizsgálat.

#7
Orvostovábbképző Szemle XVIII. évf. 12. szám
OTSZ Online >> Kardiológia
2011-12-20
A közeljövôben két új trombocitagátló tehet szert jelentőségre az akut coronaria-szindróma  ellátásában: a prasugrel és a ticagrelor. A cikk a klinikai gyakorlatban várható változások szempontjából tekinti át az új trombocitagátlókra vonatkozó ismereteket.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.