Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-06-29

Most nyilvánosságra hozott állatkísérletes adatok szerint sztíviakivonattal enyhíthetők a máj zsíros elfajulását kísérő tünetek. Ennek jelentősége abban áll, hogy a jelenlegi tendencia mellett hamarosan a zsírmáj lehet a májtranszplantáció leggyakoribb oka.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-11-30

Az élelmiszeripar világszerte igyekszik mesterséges édesítőszereket használni a nagy mennyiségben ártalmas cukor helyett. A mind népszerűbb szukralóz szintjét amerikai kutatók igen magasnak találták az üdítőket fogyasztó gyermekek vérében.

#3
Orvostovábbképző Szemle XXII. évf. 5. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Cikkreferátum
2015-06-01

Öt környezeti tényező potenciális karcinogén hatásának vizsgálatai esetenként alá támasztották, máskor a legendák körébe utalták, de mindenképpen segítettek reálisabban megítélni a közvéleményt régóta foglalkoztató gyanúkat és félelmeket.

Medscape, 2015. március

 

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.