hirdetés

A CERVARIXTM, a GSK méhnyakrák elleni vakcinája októbertől elérhető

  A GlaxoSmithKline (GSK) ma bejelentette, hogy az Európai Bizottság mind a 27 tagállamra vonatkozóan jóváhagyta méhnyakrák elleni oltóanyagának (Cervarix™) forgalmazását*. Az innovatív adjuváns rendszerrel, az AS04-gyel gyártott Cervarix™ indikációja a méhnyak (cervix) humán papillomavírus (HPV) 16-os és 18-as típusa által okozott rákelőző elváltozása (nagyfokú cervicalis intraepithelialis neoplasia, CIN 2. és 3. stádium), valamint a méhnyakrák prevenciója. A javallat 10–25 éves lányok és nők bevonásával lefolytatott klinikai vizsgálatok adatain alapul.

  A CHMP (Committee for Medicinal Products for Human Use) közel 30 000 nő részvételével végzett klinikai vizsgálatok adatai ismeretében alkotta meg véleményét, amelyek kiváló hatásossági és immunogenitási adatokkal szolgáltak. A dokumentum részei:
  • A méhnyakrák elleni vakcina eddigi legnagyobb, 3. fázisú hatásossági vizsgálatának adatai, amelyből kiderül – a post hoc analízis alapján** –, hogy a Cervarix 100 százalékos védelmet biztosít azon prekancerózus (CIN2+) elváltozások ellen, amelyek hátterében a humán papillomavírus 16-os vagy 18-as típusával történt fertőződés áll. E vírustípusok felelősek összességében a méhnyakrákok több mint 70 százalékáért.4 A tanulmányból az is kiderült, hogy a Cervarix általánosan jól tolerálható.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.