hirdetés

A Viatris küldetése, egészségesebb emberi élet

A Viatris globális gyógyszeripari vállalat, amely a Mylan és az Upjohn/Pfizer egyesüléséből jött létre. Székhelye az Egyesült Államokban található, és három globális központja a pennsylvaniai Pittsburghben, a kínai Sanghajban és az indiai Hyderabadban van. Széles portfóliójuk számos terápiás területet fed le, originális és generikus készítményei a helyi viszonyokhoz való alkalmazkodásuknak és a piacaik szakértő ismeretének köszönhetően több mint 165 országban könnyen elérhetőek az egészségügyi szakemberek és a betegek számára. Legfőbb terápiás területeik: a kardiológia, pszichiátria, trombózisellenes kezelés és gasztroenterológia.

hirdetés

Legfőbb küldetésük, hogy az emberek életük minden szakaszában egészségesebben élhessenek– ez a nevükből is eredő három alapelven (via-út, tris-három) nyugszik:

Hozzáférhetőség biztosítása kiváló minőségű és megbízhatógyógyszerekhez az egész világon

Vezető szerep betöltése a fenntartható és innovatív gyógyszeripari megoldások biztosításában, amelyekkel a betegek életminősége javítható

Partnerség biztosítása mind az egészségügyi dolgozók, mind pedig a betegek számára, hogy a gyógyszereinkhez való hozzáférés mellé támogató szakértelem társuljon

Magyarország a kelet-európai régió része, ahol 17 országban vannak jelen, ahol 126 millió ember a teljes európai lakosság 25%-a él. Portfóliójukban több mint 350 féle törzskönyvezett hatóanyag szerepel, amelyek 2500 elérhető kiszerelésben áll a betegek rendelkezésére. Ebben a régióban több mint 2500 munkavállalót foglalkoztatnak, Magyarországon, Komáromban 660 munkavállaló segítségével gyártási tevékenységet végeznek. Főként Magyarország és az európai országok piacait látjuk el, 55%-ban Franciaországba, Olaszországba és Spanyolországba exportálnak. Kiemelkedően fontos számukra a környezettudatosság – üzemeiket úgy alakítottuk ki, hogy gyártási folyamataik során a lehető legkevesebb vizet kelljen felhasználniuk. Minőségbiztosítási központukban és tesztelő laboratóriumukban különféle gyógyszervizsgálatokat végeznek az európai piacok számára, csomagolóüzemükben pedig elsősorban generikus gyógyszereik (tabletták és kapszulák) csomagolását végzik. Évente 140 millió dobozt csomagolnak a magyar patikák percenként 10 doboz Viatris által forgalmazott gyógyszert adnak el.

Vállalati irodáik Budapesten találhatók, amelyekben egyaránt dolgoznak a magyar és külföldi piacokra. Gyógyszerkereskedelmi szervezetük közel 70 munkavállalójának majdnem fele gyógyszerismertetést végző orvoslátogató. Üzleti szolgáltató központukban közel 200 munkavállalójuk működik együtt több mint 20 országgal pénzügyi és HR területen.

A magyar Viatris több mint egy gyógyszeripari vállalat. 2022-ben az Örökbe Fogadok egyesülettel együttműködve „örökbe fogadták” a rudolftelepi huncutkák óvodáját, amelyet azóta is különféle adományokkal támogatnak.

További információ: Viatris Healthcare Kft., 1138 Budapest, Váci út 150., This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , +36-1-465-2100

 

Forrás: Viatris sajtóközlemény

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.